Scroll To Top
Son Yazılar

ELMALI CENNET PASTASI (APFEL PARADIES KUCHEN)~ Resimli


ELMALI CENNET PASTASI  (APFEL PARADIES KUCHEN) ~Resimli
                                        
 (Tarif tamamiyle bana aittir)





●Hamur

• 1 Yumurta
• 1 çay bardağı Şeker
• 125 gr oda sıcaklıgında Tereyağ
• 1 Vanilya Şekeri
• 1 tatlı kaşığı Kabartma tozu
• 3-4 su bardağı Un (aldığı kadar)


●Krema

• 3 kutu Sıvı Krema (Schlagsahne)
• 1 kutu Ekşi Krema (Schmand)
• 1 paket Cremè Ole (Paradiescreme)
• Yarım çay bardağı Şeker
• 1 Vanilya Şekeri
• 3 yemek kaşığı Nışasta (Speisestärke)


●Üzerine/ Arasına

• 50 gr kırık Badem
• 3 adet Tatlı Elma


●Yapılışı

Bir kabın icine yumurta kıralım ve mikserle çırpalım. Sırasıyla şeker, tereyağ, vanilya şekeri, kabartma tozu ekleyerek çırpalım. Sonra un ilave ederek elle yoğuralım. Kelepçeli kalıbı margarinle yağlayalım ve unlayalım. Arada elimizi hafif unlayarak hamuru kalıbın icine ve kenarlarına bastırarak yayalım. Kenarlari cokda yüksek olmasin, yarisina kadar hamur gelse yeterli olacaktir. Elmaları soyalım ve minik küp seklinde doğrayalım. Hamurun üzerine serpelim. Tencerenin icine sıvı krema, şeker, vanilya şekeri, creme ole ve nışasta koyalım. Çırparak kaynatalım. Ocaktan alınca ekşi krema ilave edelim ve telle çırpalım. Elmaların üzerine dökelim. Üzerine badem serpelim. Önceden ısıtılmış 160º C fırında yaklaşık 1 saat pişirelim. Fırından cikaralım ve soğumaya bırakalım. Buzdolabında 1 gün dinlendirelim. Kalıptan çıkaralım ve sevis yapalım.















Share This:

No Comment to " ELMALI CENNET PASTASI (APFEL PARADIES KUCHEN)~ Resimli "