YAYLA ÇORBASI TARİFİ ~ RESİMLİ
YAYLA ÇORBASI TARİFİ ~ RESİMLİ
● MALZEMELER
• 1,5 su bardağı Pirinç
• 4,5 su bardağı Su
• 1 su bardağı Yoğurt
• 1 adet Yumurta
• 1,5 yemek kaşığı Un
●Sos
• 3-4 yemek kasigi Siviyag
• 1 yemek kasigi Tereyağ
• 1 yemek Nane
● Yapılışı
Bir kasenin icine yoğurt, yumurta, un, yarim su bardağı su koyalım ve karistiralim. Kenarda bekletelim.
Tencereye pirinc, 2 su bardagi su koyalım ve kısık ateste piricler yumusayana kadar haslayalim. Pirincin suyunda 1 kepce alalim ve yogurtun icine ekleyerek karistiralim. Sonra yoğurdu tenceredeki pirinclere ilave ederek hızlı hızlı karistiralim. 2 su bardağı su ve tuz ekleyelim. Kaynayana kadar karistiralim. Orta ateste ortalama 10 dakika pisirelim. Kıvamı size koyu geldiyse biraz daha su ekleyebilirsiniz.
Sos icin tavada siviyag, tereyağ, nane kavuralim ve corbanin icine ilave edelim, karistiralim. Sicak servis yapalim.
Not: Corbayı pisirirken ve pistikten sonra kesinlikle tencerenin kapagini kapatmayalim. Böylelikle corbanin kesilmesini önlemis olacaksiniz..
No Comment to " YAYLA ÇORBASI TARİFİ ~ RESİMLİ "