SÜNGER PANDİSPANYA/ PASTA KEKI/ WIENERBODEN TARİFİ
SÜNGER PANDİSPANYA/ PASTA KEKI/ WIENERBODEN TARİFİ
●Malzemeler
• 5 adet Yumurta
• 2 cay bardağı Seker
• 1 fiske Tuz
• 4 yemek kaşığı sıcak Su
• 1 paket Kabartma Tozu
• 2 su bardağı Un
● Yapılışı
Iki kabın içine yumurtanin sarisiyla akını ayıralım. Yumurta akının icine tuz ekleyelim ve mikserle çırpalım. Kabı ters cevirdiginizde köpük kayıp akmayana kadar cirpalım. Karbeyaz bir köpük olacaktır. Diğer kabın icindeki yumurta sarisinin icine seker ilave edelim ve cirpalim. Su ekleyelim ve yumurtanin rengi acilip hafif kabarana kadar cirpalim. Elenmis kabartma tozu ve un ilave ederek devam cirpalim. Icine azar azar yumurta köpüğünü koyarak spatule ile dıstan ice doğru yavas yavas yedirelim. Sönmemesine dikkat edelim. Kelepceli kalıbın tabanına yuvarlak fırın kağıdı keselim ve yerlesrirelim. Arzu ederseniz kalibin kenarlarini margarinle yaglayalim ve unlayalim. Hamuru icine dökelim ve kalıbı tezgaha 2-3 kez vuralım ki icindeki hava disari ciksin. Önceden ısıtılmış 170°C (pervanesiz) firinda 30 dakika pişirelim. Kürdan ile pisip pismedigini kontrol edelim. Fırından çıkaralım ve soğumaya bırakalım. Tabanindaki kagidi cikaralim. 3 eşit parcaya keselim. Istediginiz sekilde 3 katli pasta yapabilirsiniz...
Not: Kekin icine kullandigimiz su ne kaynar nede ılık olmalı. Serce parmağımizin dayanabilecegi bir sicaklik uygundur.. Pandispanya kekini kullanacaginiz zaman, ilk basta üst parcayı yerlestirelim.. Aralara krema koyalim ve kagidini cikardigimiz alt tabani en üste gelecek sekilde yerlestirelim..
No Comment to " SÜNGER PANDİSPANYA/ PASTA KEKI/ WIENERBODEN TARİFİ "