Scroll To Top
Son Yazılar

ÜZÜMLÜ DOLAMA TATLISI ~ RESİMLİ


ÜZÜMLÜ DOLAMA TATLISI~ RESİMLİ 


 (Tarif için annem Vasfiye C.  teşekkürler)



¤ MALZEMELER

~ 1 çay bardağı Yoğurt
~ 1 çay bardağı Süt
~ 1 çay bardağı Sıvıyağ
~ 1 yemek kaşığı Sirke
~ 1 tatlı kaşığı Margarin
~ 1 tatlı kaşığı Nışasta
~ 1 paket Vanilya Şekeri
~ 1 paket Kabartma Tozu
~ 2 adet Yumurta
~ Aldığı kadar Un ( ortalama 5 su bardağı )


¤ARASI İCİN
~ Kuru Üzüm
~ Toz Şeker


¤ÜZERİNE
~ Sıvıyağ


¤ AÇMAK İÇİN
~ Nışasta


¤ ŞERBET
~ 3 su bardağı Şeker
~ 2 su bardağı Su
~ 1 dilim Limon



¤ Yapılışı

Bir kabin icine yoğurt, süt, sıvıyağ, sirke, margarin, nışasta, vanilya şekeri, kabartma tozu, yumurta koyalım ve elle karıştıralım. Sonra un ilave ederek hamuru yoğuralım. 5 dakika dinlendirelim ve 4 beze yuvarlayalım. Bir bezeyi nışasta ve oklava ile açabildiģimiz kadar açalım. Üzerine üzüm ve 1 çay kaşığı şeker serpelim. Alt ve üst kenarlari iki parmak enliliginde içeri doğru katlayalım. Alttan başlayarak parmaklarımızla içeri doģru itelim. Ortaya geldigimizde duralìm. Sonra üstten ortaya kadar aynì sekil itelim. Böylelikle dalga dalga olacak ve ortada birlesekler. Sonra yuvarlak tepsiye sıvıyağ sürelim. Tepsinin ortasindan başlayarak dolayalım. Diğer bezeleride aynì sekil yapalım. Dolayarak tepsiye dolduralîm. Üzerine (çiğ) sıvıyağ sürelim. Önceden ısıtılmış 200ºC  üzeri güzel kızarına kadar pişirelim. Tencereye şeker, su, limon koyalım ve 15-20 dakika kaynamaya birakalim. Sıcak şerbeti soģuk tatlinin üzerine dökelim ve tepsinin üstünü kapatalìm. 2-3 saat sonra dilimleyip servis yapalım.

Not: Ben şerbet sicak, tatli soğuk olarak birlestirdim. Isterseniz şerbet soģuk, tatlı sıcak olarakda birlestirebilirsiniz. Yogun akici bir serbetli tatli olmayacaktir. Bu tatlı tam 1 tepsiliktir.


















Share This:

Labels:

No Comment to " ÜZÜMLÜ DOLAMA TATLISI ~ RESİMLİ "