Scroll To Top
Son Yazılar

MANTI~RESIMLI


MANTI~ Resimli





¤ Malzemeler
~ 1 kilo Un
~ 2 adet Yumurta
~ Tuz
~ Su


¤ Açmak için
~ Un


¤ Içi için
~ 500 gr Kıyma
~ 1 adet Soğan
~ Tuz
~ Karabiber
~ Pulbiber



¤ Yoğurt sosu
~ Yoğurt
~ Tuz
~ Sarımsak



¤ Salça sosu
~ Sıvıyaģ
~ Salça
~ Nane


¤ Yapılışı
Kıyma, rendelenmis soğan, karabiber, pulbiber, tuz karıstiralim. Bir kabın içine un, yumurta, tuz, su ile sert bir hamur yoğuralım. 10 dakika dinlendirelim. Hamurdan Portakal büyüklüğünde bezeler yuvarlayalım. Un ve oklava ile açalım. Kücük kücük kareler keselim ve her kareye minik parça kıyma koyalim. Resimde görüldüğü gibi büzelim ve unlayalım. Hemen pişirmeyecekseniz derin dondurucuya koyalım.
Tencerede su, tuz, sıvıyağ kaynatalım mantıları icine atalım. 15 dakika pişirelim. Kevgirle mantıları tencereden süzerek alalım. Yoğurt, tuz ve sarımsak karıştıralım. Tavada sıvıyağ, salça, nane kavuralım. Mantıların üzerine yoğurt ve salça sosu dökelim. Servis yapalım...













                   








Share This:

No Comment to " MANTI~RESIMLI "