Scroll To Top
Son Yazılar

MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI ~ RESİMLİ


MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI ~ RESİMLİ 





¤ MALZEMELER

~ 500 gr Taze Kadayıf
~ 150 gr Tereyağ
~ 1 su bardağı Şeker
~ 1,5 su bardağı kırılmış veya çekilmiş Ceviz


¤ MUHALLEBI

~ 1 Litre Süt
~ 1 su bardağı Şeker
~ 1 Yumurta sarısı
~ 2 yemek kaşığı Nışasta
~ 2 yemek kaşığı Un
~ 1 paket Vanilya Şekeri
~ 1 kutu Sıvı Krema (Schlagsahne)
~ 1 kutu Ekşi Krema (Schmand) veya Süzme peynir (Quark)


¤ YAPILIŞI

Kadayifları minik minik doğrayalım. Tavaya kadayif, şeker ve tereyağ koyalım ve yüksek ateste kavuralım. Sürekli karıştıralım. Kadayıflar altın rengini alınca icine Ceviz ilave edelim 1 dakika daha kavuralım .Bir kasenin icine alalım ve soğumaya bırakalım. Tencerenin icine süt, şeker, nışasta, un, yumurta sarısı koyalım ve kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim. Derin bir kasenin içine alalım ve 15 dakika ılımaya bırakalım. Sonra icine ekşi krema, sıvı krema, vanilya sekeri ilave edelim ve mikserle çırpalım.15-20 dakika soğumaya bırakalım. Kare Borcama (ortalama 33cm) kadayıfların yarısını yayalım. Muhallebinin hepsini üzerine dökelim ve yayalım. Geri kalan kadayıfları da muhallebinin üzerine serpelim. En az 3-4 saat buzdolabinda dinlendirelim.. Dilimleyip servis yapalım...

Not :  Ceviz yerine Fındık kullanabilirsiniz. Tatlıyı akşamdanda yapabilirsiniz. Isterseniz bu tatlıyı aynı şekilde kup bardaklarada koyabilirsiniz..





                      











Share This:

No Comment to " MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI ~ RESİMLİ "