Scroll To Top
Son Yazılar

PEYNIRLI GÖZLEME TARİFİ ~ RESİMLİ


PEYNIRLI GÖZLEME~ RESİMLİ 






¤ MALZEMELER

~ 1 kilo Un
~ 1 adet Yaşmaya
~ 1 adet Yumurta
~ 1 çay bardağı Sıvıyağ
~ 1,5 su bardağı ılık  Süt
~ 2 su bardağı ılık Su
~ 1 çay kaşığı Şeker
~ Tuz


¤ İç Harç
~ 2 Halka Beyaz Peynir
~ Maydonoz veya Dereotu
~ Arzuya göre az Pulbiberi


¤ Ek Malzemeler

~ Acmak icin Un
~ Üzeri için Margarin



¤ Yapılışı

Bir kabin icine Un, yumurta, maya, tuz, sıvıyağ koyalım. Su ve sütü birbirine karıstıralım. Mayayı eriterek yumuşakbir hamur elde edelim. Mayalanması icin poşete geçirelim..... Bu arada peyniri çatal yardımıyla ezelim. Doğranmış maydonozları peynirin icine ekleyelim ve karıştıralım.... Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yuvarlayalım (23-25 adet). Kabuk bağlamasin diye üzerine bez örtelim. Bezeyi oklava ve un ile ortalama servis tabağı büyüklüğünde açalım. Ortasına peynir yayalim. Boşta kalan kısımları içe doğru karşılıklı katlayalım. Böylelikle kare bir gözleme elde etmis olacaksınız. Elektrikli Saçın üzerinde yüksek ayarda (Ayar 5) iki tarafli pisirelim. Sıcakken hafif margarin sürelim. Diğer bezeleride aynì sekil yapalım..















Share This:

No Comment to " PEYNIRLI GÖZLEME TARİFİ ~ RESİMLİ "