Scroll To Top
Son Yazılar

HAŞAŞLI CEVİZLİ BURGU ÇÖREK ~ RESİMLİ


HAŞAŞLI CEVİZLİ BURGU ÇÖREK ~ RESİMLİ 



¤ MALZEMELER

~ 2 Kilo Un
~ 2 adet Yumurta
~ 1 adet Yaşmaya
~ 1 çay bardağı Sıvıyağ
~ 4-5 su bardağı ılık Su
~ 2 su bardağı ılık  Süt
~ 1 tatli kaşığı Şeker
~ Tuz



¤ Arası icin

~ 500 gr Haşhaş Ezmesi
~ Sıvıyaģ
~ Ceviz



¤ üzeri icin

~ 2-3 adet Yumurta sarısı



¤ YAPILIŞI

Bir kabın içine un, maya, sıvıyağ, yumurta, şeker, tuz koyalım. Mayayı eriterek su ve süt ekleyelim. Yumuşak bir hamur elde edelim. Poşete gecirelim ve mayalanmaya bırakalım. Ortalama portakal büyüklüğünde 3 beze yuvarlayalim. 1. Bezeyi merdane ve unla acalim. Üzerine hashas sürelim ve ceviz serpelim. 2. Bezeyi ayni sekilde acalim. 1. bezenin üzerine koyalim. Yine hashas sürelim ve ceviz serpelim. 3. Bezeyide acalim ve 2. bezenin üzerine koyalim. Ortadan ikiye keselim ve üst üste koyalım. Üc veya dört serit keselim. Her seriti burgu yapalim. Yagli tepsiye dolayarak yerlestirelim. Hamur bitene kadar ayni islemi uyguyalim. 20 dakika dinlendirelim ve üzerine yumurta sürelim. Önceden ısıtılmış  200ºC fırında pisirelim. Servis yapalım. .

Not: Hashas ezmesinin kivami koyuysa sıvıyag eklerek acalim. Böylelikle daha güzel sonuc alabilirsiniz.. Hashaş ezmesini Türkiyede markettenden almistim. Arzuya göre hamurun şeker miktarini çoğaltabilirsiniz. Ortalama 3 Tepsi Çörek çıkacaktır.



















Share This:

No Comment to " HAŞAŞLI CEVİZLİ BURGU ÇÖREK ~ RESİMLİ "