Scroll To Top
Son Yazılar

BAKLAVA TARİFİ ~ RESİMLİ


BAKLAVA TARİFİ ~ RESİMLİ 





■ MALZEMELER

• 2 adet Yumurta
• Yarım su bardağı Sıvıyağ
• Yarım su bardağı Yoğurt
• 1 yemek kaşığı Sirke
• 1 paket Vanilya Şekeri
• Yarım paket Kabartma Tozu
• 1 fiske Tuz
• Aldığı kadar Un (3,5 su bardağı)


■ Açmak icin
• Nışasta


■ Arası icin
• Çekilmiş Ceviz


■ Üzeri icin
• 125 gr Tereyağ


■ Şerbet
•  500 gr Şeker
•  2,5 su bardağı Su
• Limon dilimi



■ Yapılışı

Şerbet icin tencereye şeker, su, limon koyalım ve kaynamaya bırakalım. 15 dakika sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Bir kabın içine yumurta, sıvıyağ, yoğurt, sirke, vanilya şekeri, kabartma tozu, tuz koyalım ve elle karistiralim. Sonra un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuralim. 10 dakika dinlendirelim. 25 eşit parçaya bölerek beze yuvarlayalim. Tezgaha bir beze ve nışasta koyalım ve oklava yardımıyla yuvarlak borcam (31 cm) büyüklüğünde açalım. Borcami sıvıyağ ile yağlayalım. Açılan bezeleri tek tek yerlestirelim. Her 5. katın arasına ceviz serpelim. İşlem bittikten sonra baklava dilimlerini keselim. Tavada tereyağ eritelim ve üzerine gezdirelim. Önceden ısıtılmış 200°C fırında 20 dakika pişirelim. Sonra fırını 130°C getirelim ki içi iyi pişsin. Toplam 45-50 dakika sonra fırından çıkaralım. 4-5 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine dökelim.. En az 2-3 saat sonra servis yapalim.


Not: Tatlı tam bir borcama denk geliyor..





















Share This:

No Comment to " BAKLAVA TARİFİ ~ RESİMLİ "