Scroll To Top
Son Yazılar

SIKMA KURABİYE TARİFİ ~ RESİMLİ


SIKMA KURABİYE TARİFİ ~ RESİMLİ 





■ MALZEMELER

• 2 adet Yumurta
• 200 gr Margarin (oda sıcaklığında)
• 1 çay bardağı Sıvıyağ
• 2 çay bardağı Şeker
• 1 paket  Vanilya Şekeri
• 1 paket Kabartma Tozu
• 4- 4,5 su bardağı Un


■ Süslemek icin

• Kuvertur Cikolata (Kuverture)
• Hindistan Cevizi (geraspelte Kokosnuss)


■ Yapılışı

Bir kabın içine yumurta, sıvıyağ, şeker, margarin, vanilya şekeri, kabartma tozu koyalım ve elle karıştıralım. Sonra yavas yavas un ilave ederek ele yapismayacak bir hamur elde edelim. 10 dakika buzdolabinda dinlendirelim. Sıkma aparatina hamurdan koyalim ve tepsiye arzu ettiginiz sekilde sıkalım. Önceden ısıtılmış 170°C fırında 10 -12 dakika pisirelim. Fırından çıkaralım ve soğumaya bırakalım. Cikolatayı tencerede Benmari usulü eritelim. Kurabiyelerin bir ucunu cikolataya daha sonra hindistan cevizine batiralim. Yağlı fırın kağıdînin üzerine dizelim.Cikolata donuncaya kadar serin yerde bekletelim...

Not: Hamuru yoğururken 4 bardak unu koyup yoğurduktan sonra ellerimizi yıkayalım ve daha sonra tekrar yoguralim. Böylelikle ele yapismamasi saglanacaktir.
Hamuru tepsiye sıkarken cok geniş sıkmayalım. Fırında piserken biraz daha yayılacaktır

Benmari usulü : Küçük bir tencerenin icine biraz su koyalim ve cezveyi icine yerlestirelim. Cikolatayi cezvenin icine koyalım ve ocaga alalim. Kaynarken cikolata eriyecektir. Cikolatanin icine su kacmamasına dikkat edelim.













Share This:

No Comment to " SIKMA KURABİYE TARİFİ ~ RESİMLİ "