Scroll To Top
Son Yazılar

ELMA PAYI TARİFİ ~ RESİMLİ


ELMA PAYI TARİFİ ~ RESİMLİ 





■ MALZEMELER

• 125 gr Margarin
•1 çay bardağı Sıvıyağ
• 5 yemek kaşığı Şeker
• 5 yemek kaşığı Yoğurt
• 1 yemek kaşığı Hindistan Cevizi
• 1 paket Kabartma Tozu
• Aldigi kadar Un


■ İç harcı

• 3-4 adet Elma
• 3-4 yemek kaşığı Şeker
• Çekilmiş Ceviz
• Tarçın



■ Üzeri icin

• Pudra Şekeri



■Yapılışı

Elmaları soyalım ve rendeleyelim. Tavaya elma, şeker ve tarcin koylim. Orta ateste kavuralim ve suyunu çekince ceviz ilave edelim. Bir iki karıştıralım ve ocaktan alalım. Ilımaya bırakalım.
Margarini tavada veya mikrodalgada eritelim (kaynatmayalım.). Bir kabın içine eritilmis margarin, sıvıyağ, yoğurt, şeker, hindistan cevizi, kabartma tozu koyalım ve elle karıştıralım. Sonra yavas yavas un ilave ederek hamur elde edelim. 5 dakika dinlendirelim ve ceviz büyüklüğünde bezeler yuvarlayalim. Tezgahda elimizle bastirarak avuç büyüklüğünde açalım. Elma harcından koyalım. Bir ucunu katlayarak rulo yapalım. Katlanan yeri üzerine gelecek şekilde tepsiye yerlestirelim. Önceden isitilmis 170ºC firinda hafif pembelesinceye kadar pisirelim. Soğumaya bırakalım ve daha sonra pudra şekeri serpelim. Servis yapalim...






















Share This:

No Comment to " ELMA PAYI TARİFİ ~ RESİMLİ "