Scroll To Top
Son Yazılar

KARNABAHAR BROKOLİ GRATEN TARİFİ ~ RESİMLİ


KARNABAHAR BROKOLİ GRATEN TARİFİ ~ RESİMLİ 




■ MALZEMELER

• 1 adet Karnabahar
• 1 adet Brokoli
• 2 adet Havuç
• 2 adet Patates
• Kaşar Rendesi


■ Beşamel Sos

• Sıvıyağ
• 2 tatli kaşığı Tereyağ
• 2 yemek kaşığı Un
• 3 su bardağı Süt
• 1 adet Yumurta
• 1 paket sıvı Krema (Schlagsahne)
• Karabiber
• Tuz



■ Yapılışı

Karnabahar ve Brokoliyi istedigimiz kücüklükte parcalara ayıralım. Havuç ve Patatesleri orta incelikte doğrayalim. Hepsini bol suyun icinde ayrı ayrı haşlayalım. Yuvarlak büyük borcama karnabahar, brokoli, havuc ve patatesleri sırayla üst üste koyalim. Tencerede sıvıyağ, tereyağ, un koyalım ve kavuralım. Icine süt ekleyerek hızlı hızlı karıştıralım ki topak olmasın. Hemen arkasinan yumurta ilave edelim ve devam karıştıralım. Krema, karabiber, tuz ekleyelim ve kısık ateste kaynayana kadar karıstıralım. Kaynadiktan sonra ocaktan alalim ve sebzelerin üzerine dökelim. En son Kasar peyniri rendeleyelim ve 200 ° C firinda üstü kızarana kadar pisirelim. Sicak servis yapalim


■ Not :  Beşamel sos koyu olursa icine biraz daha süt ekleyerek acabilirsiniz..
Krema yoksa, onun yerine 1 bardak süt daha koyabilirsiniz. ..
Sebzeleri haşladıgimiz suyu çorbalarda kullanabilirdiniz...











                      












Share This:

No Comment to " KARNABAHAR BROKOLİ GRATEN TARİFİ ~ RESİMLİ "