Scroll To Top
Son Yazılar

KARNIYARIK POĞAÇA TARİFİ ~ RESİMLİ


KARNIYARIK POĞAÇA TARİFİ ~ RESİMLİ 




■ MALZEMELER

• 1 su bardağı ılık Süt
• 1 su bardağı ılık Su
• 1 su bardağı Sıvıyağ
• 1 yemek kaşığı Margarin
• 1 adet Yaşmaya
• 1 adet bütün Yumurta
• 1 adet Yumurta akı
• Yarım yemek kaşığı Şeker
• 1 yemek kaşığı Tuz
• Aldığı kadar Un


■ İç harcı

• Yarım halka beyaz Peynir
• Maydonoz
• 1 adet Domates
• 3-4 adet Sivribiber
• Yarım dolmalık kırmızı Biber


■ Üzerine

• 1 adet Yumurta sarısı
• Yarım çay kaşığı Pekmez


■ Yapılışı

Bir kabın içine yumurta, yumurta akı, sıvıyağ, maya, tuz, şeker, margarin, su ve süt koyarak yumuşak bir hamur yoğuralim. Mayalanmasi icin posete gecirelim.
Bir kasenin icine beyaz peynir koyalim ve catalla ezelim. Maydonoz dograyalim ve ekleyelim, karistiralim. Domateslerin kabuklarini soyalım ve biberlerle birlikte eşit parcalara keselim.  Yumurta akının icine pekmez koyalım ve karıstıralım.
Hamurdan mandalinadan kücük parcalar koparalim ve beze yapalim. Tezgahda elimizle acalim ve ortasina serit halinde peynir koyalim. Alttan ve üssten keserek pencere acalim. Resimde görüldügü gibi üstteki pencereyi alta, alttaki pencereyi üstte aktaralim. Tepsiye yerlestirelim ve acik olan kisma domates ve biberleri koyalim. Yarim saat oda sıcaklıgında mayalanmaya birakalim. Üzerine yumurta sürelim ve önceden ısıtılmış 170ºC firinda üzeri kizarana kadar pisirelim. ..
















Share This:

No Comment to " KARNIYARIK POĞAÇA TARİFİ ~ RESİMLİ "