Scroll To Top
Son Yazılar

ŞERBETLİ KEDİDİLİ TATLISI TARİFİ ~ RESİMLİ


ŞERBETLİ KEDİDİLİ TATLISI TARİFİ ~ RESİMLİ 





■ MALZEMELER

• 16 adet Kedidili Bisküvi
• Hindistan Cevizi
• Çekilmiş Ceviz veya Fındık


■ Şerbet

• 1 su bardağı Şeker
• 1 su bardağı Su
• 10 damla Limonsuyu


■ Muhallebi

• 1 Litre Süt
• 2 yemek kaşığı Nışasta (Speisestärke)
• 2 yemek kaşığı Un
• 1 çay bardağı Şeker
• 1 paket Vanilya Şekeri
• 1 tatlı kaşığı Tereyağ


■ Yapılışı

Kare borcamın icine Kedidilini dizelim. Şerbet icin tencereye şeker, su, limonsuyu koyalım. Kaynamaya basladiktan 5 dakika sonra ocaktan alalım. 6-7 dakika ılımaya bırakalım. Şerbeti Kedidilinin üzerine gezdirelim. Muhallebi icin tencereye süt, şeker, nışasta, un koyalım ve orta ateste sürekli karıştıralım. Bir taşım kaynadıktan sonra vanilya şekeri, tereyağ ilave edelim ve ocaktan alalım. Bir kasenin icine boşaltalım ve 5 dakika ılımaya bırakalım. Muhallebiyi kedidilinin üzerine dökelim ve üzerini düzleyelim. Soğumaya bırakalım. Üzerine hindistan cevizi ve fındık serpelim. Buzdolabinda 1 gün dinlendirelim. Dilimleyip servis yapalim...













Share This:

No Comment to " ŞERBETLİ KEDİDİLİ TATLISI TARİFİ ~ RESİMLİ "