Scroll To Top
Son Yazılar

PARMAK TATLISI TARİFİ~ RESİMLİ


PARMAK TATLISI TARİFİ~ RESİMLİ





¤ Malzemeler

~ 2 adet Yumurta
~ 2 yemek kaşığı Yoğurt
~ 1 yemek kaşığı Nışasta (Speisestärke)
~ 1 çay bardağı  Sıvıyağ
~ 1 tatli kaşığı Kabartma tozu
~ 1 paket Vanilya Şekeri
~ 1fiske Tuz
~ 1 yemek kaşığı Sirke
~ 3-4 su bardağı Un



¤Kızartmak için
~ Bol Sıvıyağ



¤ Şerbet
~ 2 su bardağı Şeker
~ 2 su bardağı  Su
~ 7-8 damla Limon



¤ Süslemek icin
~ Ceviz veya Hindistan Cevizi



¤ Yapılışı

Ilk önce şerbet icin tencereye şeker, su, limon koyalım ve kaynamaya bırakalım. Kaynadiktan 10 dakika sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Bir kabın içine yumurta, yoğurt, sıvıyağ, nışasta, kabartma tozu, vanilya şekeri, tuz ve sirke koyalım. Elle karıştıralım. Sonra un ilave ederek hamur yoğuralım. 10 dakika buzdolabında dinlenmeye birakalım. Hamurdan fındıkdan biraz büyük parçalar koparalım ve avucumuzla uzun şeritler yuvarlayalım. Kızgın yağda kızartalım ve süzelim. Hemen soğuk şerbetin içine atalım. 1-2 dakika sonra hafif süzerek cıkaralım. Ceviz veya hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz...
























Share This:

No Comment to " PARMAK TATLISI TARİFİ~ RESİMLİ "