Scroll To Top
Son Yazılar

ADANA KEBAP TARİFİ~ RESİMLİ 


ADANA KEBAP TARİFİ~ RESİMLİ 




●MALZEMELER

• 800 gr Kuzu Kıyma
• 2-3 tatlı kaşığı Pulbiber
• 2-3 tatlı kaşığı Tozbiber
• 2 tatlı kaşığı Tuz


●Garnitür

• Domates
• Sivribiber
• Lavaş Ekmek


● Yapılışı

Kıymanın üzerine pulbiber, tozbiber, tuz koyalim ve baharatlarin üzerine 1 yemek kasigi su ekleyelim. Sonra elle yoğuralim. 2-3 saat dinlendirelim. Elimize mandalina büyüklügünde kiyma alalim ve şis cubuğuna gecirelim. Elimizle uzatarak sekil verelim. Ortalama 10 adet şiş kebap cikacaktir. Biberleri ve domatesleride şişe gecirelim. Kebabi ve garnitürleri mangalda, elektrikli grilde veya fırında yüksek ateste pisirelim. Cok pisirmeyerek kurumamasini önleyelim. Lavaş ekmekleri ile servis yapalim..




 














Share This:

No Comment to " ADANA KEBAP TARİFİ~ RESİMLİ  "