Scroll To Top
Son Yazılar

KIBRIS TATLISI TARİFİ~ RESİMLİ 


KIBRIS TATLISI TARİFİ~ RESİMLİ 




● MALZEMELER

• 3 adet Yumurta
• 2 yemek kaşığı Şeker
• Yarım su bardağı Sıvıyağ
• 1 su bardağı Hindistan Cevizi
• 1 su bardağı Galeta Unu (Paniermehl)
• 1 su bardağı kırılmıs Ceviz
• 1 paket Vanilya Şekeri
• 1 paket Kabartma Tozu


●Serbet

• 2 su bardağı Su
• 2 su bardagi Seker
• 3-4 damla Limon


● Muhallebi

• 1 litre Süt
• 2 yemek kasigi Seker
• 4 yemek kaşığı Nisasta
• 2 yemek kaşığı Un
• 1 paket Vanilya Şekeri
• 1 poşet Kremsanti


●Üzeri icin

• Hindistan Cevizi
• Çekilmiş Ceviz


●Yapilisi

Serbet icin tencereye su, seker, limon koyalim. Kaynadiktan 10 dakika sonra ocaktan alalim ve sogumaya birakalim.
Kek icin bir kabın icine yumurta kıralım ve mikserle çırpalım. Sonra sırasıyla şeker, sıvıyağ, vanilya şekeri, hindistan cevizi, galeta unu, ceviz, kabartma tozu ekleyerek devam cirpalim. Koyu kıvamda bir hamur olacaktir. Kare veya yuvarlak borcamı margarinle yağlayalım ve unlayalım. Hamuru icine dökelim ve yayarak düzleyelim. Önceden ısıtılmış 180ºC fırında 20-25 dakika pisirelim. Kürdanla kontrol etmeyi ihmal etmeyelim. Fırından çıkaralım ve 3-4 dakika bekletelim. Serbeti üzerine dökelim ve sogumaya birakalim.
Muhallebi icin tencereye süt, şeker, nışasta, vanilya şekeri, un koyalım ve karistirarak bir taşım kaynatalim. Ocaktan alalim ve ılımaya birakalim. Icine kremsanti koyalim ve mikserle çırpalım sonra kekin üzerine yayalim. Sogumaya birakalim. Üzerine hindistan cevizi veya cevizle süsleyelim.

























Share This:

No Comment to " KIBRIS TATLISI TARİFİ~ RESİMLİ  "