Scroll To Top
Son Yazılar

PATATESLİ KÖMBE TARİFİ ~ RESİMLİ


PATATESLİ KÖMBE TARİFİ ~ RESİMLİ 





● MALZEMELER 

• 2 su bardağı Süt 
• 2 tatlı kaşığı Tuz 
• Yarım su bardağı Sıvıyağ 
• Aldığı kadar Un 


● Ic Harc

• 5 adet Patates 
• 1 adet Soğan 
• Karabiber
• Pulbiber 
• Tatlı Tozbiber 
• Siviyag 
• Maydonoz
• Tuz


● Üzeri icin 1 adet Yumurta
● Yaglamak icin 100 gr Tereyağ


●Yapilisi

Patatesleri soyalim ve kalın dograyalim. Tencereye koyalim ve patatesleri gecene kadar su dolduralim. Haslayalim ve suyunu süzelim. Patatesleri ezelim. Sogani dograyalim ve tavada siviyag ile birlikte kavuralim. Pulbiber, karabiber, tozbiber ekleyelim. Daha sonra patates, tuz, maydonoz ilave edelim ve karistiralim. Ocaktan alalim. 
Kücük bir tavaya tereyag koyalim ve eritelim.
Bir kabın icine süt, siviyağ, tuz koyalim ve un ekleyerek hamur yoguralim. Hamuru iki bezeye keselim. Birinci bezeyi unla acabildigimiz kadar acalim. Bol erimis tereyag sürelim. Dört kenari ice dogra katlayalim. Asagdan ve yukardan rulo yaparak ortada bulusturalim. Bir ucundan baslayarak dolayalim. Diger bezeyide ayni sekil yapalim. Strec folyo ile üzerini kapatalìm ve 20-30 dakika buzdolabinda sogumaya birakalim. Siyah firin tepsisini siviyag ile yaglayalim. Tekrar bezenin birini tezgaha alalim ve unla fırın tepsisi büyüklüğünde acalim. Tepsiye yerlestirelim. Patatesleri üzerine yayalim. Diger bezeyide ayni sekil acalim. Patateslerin üzerine yerlestirelim ve tereyag sürelim. Tereyaginin üzerine yumurta kiralim ve yayalim. Önceden ısıtılmış 180ºC fırında alt üst kizarana kadar pisirelim. Dilimleyip servis yapalim. 






























Share This:

No Comment to " PATATESLİ KÖMBE TARİFİ ~ RESİMLİ "