Scroll To Top
Son Yazılar

SİVRİ LAHANA SARMASI TARİFİ ~ RESİMLİ 


SİVRİ LAHANA SARMASI TARİFİ ~ RESİMLİ 


(Tarif bana ayittir)


● MALZEMELER

• 3 adet sivri Lahana (Spitzkohl)
• Haslamak icin bol Su



● İç Harc

• 1 su bardağı Pirinç
• 2 su bardağı Bulgur
• 3 adet Soğan
• 2 adet Sivribiber
• 1 su bardağı Sıvıyağ veya Zeytinyağ
• 1 yemek kaşığı acı Biber Salça
• 1 yemek kaşığı Domates Salça
• 3-4  yemek kaşığı kuru Nane
• 2,5 su bardağı Su
• Pulbiber
• Tuz



● Sos
• Siviyag veya Zeytinyağ
• Domates Salca
• Pulbiber



● Yapılışı

Tencereye bol su koyalım ve kaynamaya bırakalım. Büyük bir kabın icine bol soguk su koyalim ve kenarda bekletelim. Lahanalarin başını keselim ve sert olan bas kısmın icini hafif oyalim. Sivri yeri yukari bakacak sekilde kaynayan suyun icine oturtalim. Ara ara yardim ederek dış yapraklarin yarisini ayiralim. Bütün olan parcayi icinden alalim ve kenarda bekletelim. Tencerenin icindeki yapraklari 3-4 dakika devam haslayalim. Kevgirle süzerek tencereden alalim ve su dolu kabin icine koyalim. Ilımaya birakalim ve sonra süzerek tepsiye alalim. Bu arada kenarda beklettigimiz diger parcayi tekrar tencereye koyalim. Yine ara ara yardim ederek bütün yapraklari ayiralim ve haslanmaya birakalim. Yani bir lahanayı iki aşamada haslayalim. Ayni islemi diger lahanaylada yapalim.

Pirinc ve bulguru birbirine karistirarak yikayalim. Sogan ve biberleri küp küp dograyalim. Tavaya siviyag, soğan, biber koyalim ve kavuralim. Sonra pulbiber, nane ve salcalari ilave edelim. Iyice karıstıralım ve pirincleri ekleyelim. Ocagin derecesini düsürelim. (Benim ocak ayari 9. Ben 3'de pisirdim) Devam karistirarak su ve tuz ilave edelim. Kapağını kapatalım ve suyunu cekene kadar ortalama 15 dakika pisirelim. Pirincler biraz diri kalacaktir. Ilımaya bırakalım.

Düz tabağın üstüne bir tane yaprak yayalım ve başına serit halinde ic harc koyalim. Sağ ve sol kenarlari içe doğru katlayarak başindan sonuna kadar sıkıca saralım. Tencereye yan yana düzgün bir şekilde dizelim. Sarmaların yaklaşık yarısına gelecek şekilde soğuk su ekleyelim. Üzerine tuz ve bir kaç yemek kaşığı zeytinyağ gezdirelim. Pişerken sarmalar acilmasin diye tencerenin icini kaplayacak sekilde bir tabak yerlestirelim. Orta ateste yaklaşık 1 saat, suyunu cekene kadar pişmeye bırakalım. Icinden tabağı cıkaralım. Kücük bir tavanin icinde zeytinyağ kızdiralim. Salca pulbiber ekleyelim ve biraz daha kavuralim. Sosu sarmalarin üzerine dökelim ve biraz dinlendirdikten sonra servis yapalım.....






























Share This:

No Comment to " SİVRİ LAHANA SARMASI TARİFİ ~ RESİMLİ  "