Scroll To Top
Son Yazılar

FROZEN/ELSA KARLAR ÜLKESİ PASTASI TARİFİ ~ RESİMLİ


FROZEN/ELSA KARLAR ÜLKESİ PASTASI TARİFİ ~ RESİMLİ 

( Tarif bana ayittir ) 

● Pandispanya/Kek

• 5 adet Yumurta
• 2 cay bardağı Seker
• 1 fiske Tuz
• 4 yemek kaşığı sıcak Su
• 1 paket Kabartma Tozu
• 2 su bardağı Un



● Yapılışı

Iki kabın içine yumurtanin sarisiyla akını ayıralım. Yumurta akının icine tuz ekleyelim ve mikserle çırpalım. Kabı ters cevirdiginizde köpük kayıp akmayana kadar cirpalım. Karbeyaz bir köpük olacaktır. Diğer kabın icindeki yumurta sarisinin icine seker ilave edelim ve cirpalim. Su ekleyelim ve yumurtanin rengi acilip hafif kabarana kadar cirpalim. Elenmis kabartma tozu ve un ilave ederek devam cirpalim. Icine azar azar yumurta köpüğünü koyarak spatule ile dıstan ice doğru yavas yavas yedirelim. Sönmemesine dikkat edelim. Kelepceli kalıbın tabanına yuvarlak  fırın kağıdı keselim ve yerlestirelim. Arzu ederseniz kalibin kenarlarini margarinle yaglayalim ve unlayalim. Hamuru icine dökelim ve kalıbı tezgaha 2-3 kez vuralım ki icindeki hava disari ciksin. Önceden ısıtılmış 170°C  (pervanesiz) firinda 30 dakika pişirelim. Kürdan ile pisip pismedigini kontrol edelim. Fırından çıkaralım ve soğumaya bırakalım. Tabanindaki kagidi cikaralim. 3 eşit parcaya keselim.

















●Buz Dağı

• 18-20 adet Beyaz Sert Şeker (İce Bonbons)
• 1 minik damla Mavi Gıda Boyası (Sıvı)

Şekerleri rondodan gecirelim veya bez torbanin icine koyalim ve toz haline gelinceye kadar cekicle kiralim. Tepsiye fırın kağıdı serelim ve sekerleri üzerine dökelim. Gıda boyası ekleyelim ve elle yedirelim. Süslemede kullanmak icin sekerden 1 yemek kasigi kenara ayiralim. Kare sekli vererek üzerini düzleyelim Önceden ısıtılmış 130°C fırında 7 dakika erimesini bekleyelim. Tepsiyi firindan cikarmadan hafif karistiralim. 1-2 dakika tekrar fırında bekletelim. Cikaralim ve soğumasini bekleyelim. Iki parmagimizla üzerine bastiralim. Böylelikle gelisi güzel kırılacak ve istedigimiz ebatlarda buz dağı olacaktir.













● Ganaj

• 2 paket (400gr) Sütlü Kurvertür Cikolata (Vollmilch Kuveture)
• 2 kutu Sıvı Krema (Schlagsahne)


●Yapılışı

Cikolatayi kücük parcalara keselim. Kremayi isitalim ve cikolatanin icine dökelim. Karistirarak yedirelim.









● Son aşaması

• Bonibon (Smarties)
• Sekerleme
• 500 gr Mavi Seker Hamuru
• 250 gr Beyaz Seker hamuru
• Siyah gıda Boyası Kalemi
• 3 adet ince dal
• 3 adet Kürdan
• Frozen/Elsa Bebek


●Yapilisi

Kekin en üstündeki parcayı sunum tepsisine yerlestirelim. Ganajin yarisini sürelim. Bonibon serpelim. Ikinci keki yerlestirelim. Tekrar ganaj sürelim, bonibon ve sekerleme serpelim. Ücüncü keki yerlestirelim. Ganaj arttiysa dısını kaplayabilirsiniz. Ben sade biraktim.
Mavi olan seker hamurunu iki firin kagidi arasina koyalim ve merdaneyle mümkün oldugu kadar ince acalim. Kekin üzerine yerlestirelim ve düzleyelim. Sarkan hamuru keselim ve misket gibi yuvarlayalim. Beyaz seker hamurunuda ayni sekil acalim. Pizza bicagi (dalgali) ile yuvarlak dalgalı sekilde keselim. Mavi hamurun üzerine yerlestirelim. Üzerine bicakla kücük cizikler atarak buzlari yerlestirelim. Buz dağı yaparken kenara ayirdigimiz boyalı sekerleri üzerine serpelim. Yuvarladigimiz mavi hamuru kenarlara dizelim.
Olaf figürünü yapmak icin resimde görüldügü gibi sekiller yuvarlayalim ve boyayalım. Sonra kürdan ile birlestirelim. (Ben tek ayak üzerinde duracak sekilde birlestirdim. Arzu ettiginiz gibi yapabilirsiniz.) Olaf ve Elsa'yı pastanin üzerine yerlestirelim. Buzdolabinda bekletelim.


Not: Arasına ganaj yerine arzu ettiginiz kremayi yapabilirsiniz.
















                        2.Deneme

                             1.Deneme

Share This:

No Comment to " FROZEN/ELSA KARLAR ÜLKESİ PASTASI TARİFİ ~ RESİMLİ "