Scroll To Top
Son Yazılar

ÇİLEKLİ RULO KEK TARİFİ~ RESİMLİ


ÇİLEKLİ RULO KEK TARİFİ~ RESİMLİ 




● Pandispanya

• 5 adet Yumurta
• 3 yemek kaşığı Seker
• 1 yemek kaşığı Süt
• 1 paket Vanilya Şekeri
• 2 tatlı kaşığı Kabartma Tozu
• 1 fiske Tuz
• 5 yemek kaşığı (70 gr) Un


● Krema
• 1 kutu Sıvı Krema (Schlagsahne)
• 3 yemek kaşığı Süzme Peynir (Quark)
• 1 yemek kaşığı Şeker
• 1 paket Vanilya Şekeri
• 1 paket Krema sertlestirici (Sahnefest)


• Arası icin
• 200 gr Çilek
• 200 gr Çilek Reçeli


● Üzeri icin
• Pudra Sekeri
• 4-5 adet Cilek


●Yapılışı

Yumurtanin akıyla sarisini ayiralim. Akının icine tuz ekleyelim ve mikserle çırpalım. Karbeyaz bir köpük olacaktır ve ters cevirdiginizde köpük kaymayacakir.
Diğer kabın icindeki yumurta sarisinin icine seker ilave edelim ve mikserle çırpalım. Sirasiyla vanilya sekeri, kabartma tozu, süt, un ekleyerek devam cirpalim. Cirptigimiz yumurta akini ekleyerek kasikla yavas yavas yedirelim. Sönmemesine dikkat edelim. Siyah Firin tepsisine firin kagidi yerlestirelim ve hamuru üzerine yayalim. Önceden ısıtılmış 190°C fırında tam 9 dakika pisirelim. Bu arada temiz mutfak bezinin üzerine seker serpelim. Pisen keki firindan cikaralim ve bezin üzerine tersine aktaralim. Kagidin üzerine elimizle hafif su sürelim ve kagidi yavasca cikaralim. Keki hemen bezle birlikte rulo seklinde saralim ve sogumasini bekleyelim.
Krema icin bir kabin icine sıvı krema, süzme peynir, seker, krema sertlestirici, vanilya şekeri koyalim ve mikserle çırpalım. Buzdolabinda dinlendirelim.
Cilekleri kücük kücük dograyalim.
Soguyan keki geri acalim ve cilek recelini sürelim. Kenarlardan 2 cm bos birakarak kremayi yayalim. Üzerine cilek serpelim. Keki tekrar rulo yapalim. Buzdolabinda 3-4 saat bekletelim. Üzerine pudra sekeri serpelim ve cilek yerlestirelim. Dilimleyip servis yapalim.

































Share This:

No Comment to " ÇİLEKLİ RULO KEK TARİFİ~ RESİMLİ "