Scroll To Top
Son Yazılar

KALBURABASTI TATLISI TARİFİ ~ RESİMLİ


KALBURABASTI TATLISI TARİFİ~ RESİMLİ 




               
● MALZEMELER

• 125 gr Margarin
• 1 adet Yumurta
• 1 cay bardağı Siviyağ
• 3 yemek kaşığı Yoğurt
• 2 yemek kaşığı İrmik (Grieß)
• 1 paket Vanilya Şekeri
• 1 paket Kabartma Tozu
• 1 tatlı kaşığı Sirke
• Aldigi kadar Un

● Ic Icin
• İri cekilmis veya iri parcalı Ceviz


● Şerbet

• 3 su bardağı Su
• 2,5 su bardağı Şeker
• 8-10 damla Limon

●Yapılışı

Serbet icin tencereye şeker, su, limon koyalım ve kaynamaya bırakalım. Kaynadiktan 20 dakika sonra ocaktan alalim ve sogumaya birakalim.
Bir kabın içine margarin, yumurta, sıvıyağ, yoğurt, vanilya sekeri, kabartma tozu, sirke koyalim ve elle karıştıralım. Un ilave ederek ele yapismayacak bir hamur yoğuralim. Ceviz büyüklüğünde beze yuvarlayalim. Elimizle yuvarlak acalim. Kalbur, süzgeç, veya benim kullandigim gibi bir aletin üzerine koyalim ve hafif bastiralım. Ortasina ceviz koyalim. Iki ucunu birlestirerek kapatalim. Ters cevirip tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış. ... firinda ....dakika pisirelim. Firindan cikaralim ve hemen soğuk serbeti üzerine gezdirelim. 1 saat dinlendirelim ve servis yapalim.

Not: Ben Nar sirkesi kullandim, sizler istediginiz sirkeyi kullanabilirsiniz.

















Share This:

No Comment to " KALBURABASTI TATLISI TARİFİ ~ RESİMLİ "