Scroll To Top
Son Yazılar

VELİBAH TARİFİ ~ RESİMLİ


VELİBAH TARİFİ ~ RESİMLİ 




● MALZEMELER

• 1 Kilo Un
• 1 adet Yaşmaya
• 1 adet Yumurta
• Tuz
• 1 su bardağı ılık Süt
• Aldigi kadar ılık Su

● Ic harc

• 5-6 adet Patates (iri)
• Karabiber
• Tuz

● Acmak icin
• Un

● Üzeri icin
• Tereyağ veya Margarin

● ic harc icin tencereye patates ve su koyalim. Yumusayana kadar haslayalim. Soyalim ve püre haline gelene kadar ezelim. Tuz ve Karabiber ilave edelim, karistiralim.
Bir kabın içine un, maya, yumurta, tuz koyalım. Süt ve su ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuralim. Posete gecirelim ve mayalanmaya birakalim.
8 eşit parcaya bölelim ve beze yapalim. Kurumamasi icin üzerini kapatalim. Tezgaha bir beze alalim ve tatlı tabagi büyüklüğünde acalim. ortasina bol patates püresi koyalim. Kenarlari ice katlayarak tekrar yuvarlak beze sekli verelim. Ek yeri alta gelecek sekilde ters cevirelim. Kenarda bekletelim. Diğer bezeleride ayni sekil yapalim.
Tezgahı hafif unlayalim ve oklava yardimiyla acalim. Yufka kadar ince olmamasina dikkat edelim. Sacda arkali önlü pisirelim. Tepsiye alalım ve arzu ederseniz tereyag sürelim. Diğer bezeleride ayni sekil acalim. Dilimleyip servis yapalim.

Not: Tavada, silexde v.s yapmak isterseniz bezeleri daha kücük tutunuz..


























Share This:

No Comment to " VELİBAH TARİFİ ~ RESİMLİ "