Scroll To Top
Son Yazılar

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI TARİFİ ~ RESİMLİ


MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI TARİFİ ~ RESİMLİ 




● MALZEMELER 

• 1 kutu (25-27 adet) Kemalpaşa
• Hindistan Cevizi


●Şerbet 
• 4 su bardağı Şeker 
• 4 su bardağı Su 


● Muhallebi 
• 1 Litre Süt 
• 3 yemek kaşığı Nisasta 
• 2 yemek kaşığı Un 
• 2 yemek kaşığı Hindistan Cevizi 
• 4 yemek kaşığı Şeker 
• 1 paket Vanilya Şekeri 



• Yapilisi 

Serbet icin tencerenin icine seker ve su koyalim. Bir taşım kaynatalim ve kemalpasaları icine atalım ve 25 dakika orta ateste pisirelim. Arada karistiralim. Serbetini süzerek tatliyi icinden alalim ve yuvarlak borcama yerlestirelim. Soğumaya bırakalım. 
Muhallebi icin tencereye nisasta, un, hindistan cevizi, seker koyalim ve karistiralim. Süt ekleyelim ve ocaga alalim. Kısık ateste kaynayana kadar karıstıralım. Koyu ama akicu bir kıvam aldiktan sonra vanilya sekeri ekleyelim ve ocaktan alalim. Kemalpasalarin üzerine dökelim. Soğumaya bırakalım. Buzdolabinda 1 gün bekletelim. Üzerine hindistan cevizi serpelim. Dilimleyelim ve servis yapalim.




















Share This:

No Comment to " MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI TARİFİ ~ RESİMLİ "