Scroll To Top
Son Yazılar

BÜZME TATLI


BÜZME TATLI









●Malzemeler

• 1 paket hazır Baklavalık Yufka
• Ceviz
• Sıvıyağ
• 125 gr Tereyağ


●Şerbet

• 3 su bardağı Şeker
• 3 su bardağı Su
• 1/4 Limon


●Yapılışı

Tencereye şeker, su ve limon koyalım ve kaynamaya bırakalım . Kaynadıktan 10 dakika sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Yufkanın birtanesini tezgaha yayalım. Hafif sıvıyağ sürelim ve kıyılmış ceviz serpelim. Oklavayı yufkanın başına koyalım ve sonuna kadar saralım. Iki tarafdan elle iceri doğru büzelim. Aradan oklavayı çekelim ve uzun kare Borcama yerlestirelim. 13 yufkanın hepsini bu şekil yapalım. Tavada Tereyağ eritelim ve Tatlının üzerine kaşık kaşık dökelim. 180ºC fırında alt üst kızarana kadar pişirelim. Tatlı ılık soğuk arası olunca soğuk şerbeti dökelim. 1-2 saat sonra servis yapabilirsiniz...


















Share This:

No Comment to " BÜZME TATLI "