Scroll To Top
Son Yazılar

LIMONLU KEK


LIMONLU KEK











●Hamur

• 3 Yumurta
• 1,5 su bardağı Şeker
• 1 su bardağı Sıvıyağ
• 1 çay bardağı Süt
• 1 Vanilya Şekeri
• 1 Kabartma Tozu
• 3 su bardağı Un
• Taze Limon suyu
• Limon aroması (Backaroma)
• Damla Çikolata (Schokotröpfchen)



●Malzemeler

•1 yemek kaşığı Margarin
• 2 yemek kaşığı Un
• Pudra Şekeri



●Yapılışı

Bir kabın içine yumurtaları kıralım ve mikserle çırpalım. Sonra sırasıyla şeker, sıvıyağ, süt, Limon suyu, limon aroması, vanilya şekeri kabartma tozu ve en son un ilave ederek çırpalım. Akıcı bir hamur elde edelim. Koyu olduysa biraz daha süt ekleyebilirsiniz. Arzuya göre damla çikolata koyalım ve kaşıkla karıştıralım. Kek kalıbını margarinle yağlayalım ve un serpelim. Kalıbın icine biraz damla çikolata koyalım. Hamuru kalıba dökelim ve önceden ısıtılmış 180ºC fırına koyalım. 40 dakika pisirelim ve kürdan ile kontrol edelim. Soğuduktan sonra kalıbından çıkaralım. Arzuya göre pudra şekeri serpelim.










Share This:

No Comment to " LIMONLU KEK "