ÇARŞAF BÖREĞİ
ÇARŞAF BÖREĞI
● Hamur
• 2 kilo Un
• 1 adet Yaşmaya
• 2 adet Yumurta
• 3 su bardağı ılık Süt
• 5 bardak ılık Su
• Yarım çay bardağı Sıvıyağ
• Tuz
●Iç Harç 1
• 500 gr Kıyma
• 1 adet büyük Soğan
• 1 adet orta Patates
• 1 adet kücük renkli Dolmalık Biber (Paprika)
• 2 yemek kaşığı Salça
• 2 adet Sivribiber
• Sıvıyağ
• Maydonoz
• Pulbiber
• Kırmızı Tozbiber
→→veya
●Iç Harç 2
• 3 Halka Beyaz Peynir
• Maydonoz
• Arzuya göre Pulbiber
→→veya
●Iç Harç 3
• 10 adet orta boy Patates
• 1 adet büyük Soğan
• 1 küçük renkli Dolmalık Biber (Paprika)
• Pulbiber
• Kırmızı Tozbiber veya Salça
• Tuz
• Maydonoz
●Üzerine
• 2 adet Yumurta
• 2 yemek kaşığı Sıvıyağ
• Susam
●Yapılışı
•Iç Harç 1: Tavaya sıvıyağ, ince doğranmış soğan, sivribiber, renkli biber ve rendelenmiş patates koyalım, kavuralım. Salça, pulbiber, tozbiber ilave edelim ve karıştıralım. Kıyma koyalım ve devam kavuralım. En son tuz ve doğranmış maydonoz ekleyelim.Ocaktan alalım..
•Iç Harç 2: Bir kabın icine Peynir koyalım ve çatalla ezelim. Doğranmış maydonoz ilave edip karıştıralım..
•Iç Harç 3: Patatesleri haşlayalım ve soyalım. Çatalla ezelim. Tavaya sıvıyağ, ince doğranmış soğan ve biber koyalım kavuralım. Tozbiber veya salça, pulbiber ve patatesleri ekleyelim, karıştıralım. Tuz ve doğranmış maydonoz ekleyelim. Ocaktan alalım...
Bir kabın içine un, yaşmaya, yumurta, sıvıyağ ve tuz koyalım. Su ve süt karıştıralım sonra una ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim. Poşede geçirelim ve mayalanmaya bırakalım. Hamuru ortalama 7 bezeye bölelim. Bezeyi un ve merdane yardımıyla açalım. Bezeyi ince acmayalım. Yuvarlak yağlı tepsiye yerlestirelim ve yarım çay bardağı sıvıyağ gezdirelim. Diğer bezeleride aynı sekil yapalım ve hepsini üst üste koyalım. Her katına yarım çay bardağı sıvıyağ gezdirmeyi unutmayalim. Ilk açtığımız beze üste gelecek şekilde çevirelim. Büyük çarşafı (ince Basma) yemek masasının üstüne serelim. Birtane hamuru ellerimizin üstüne alalım, hafiften ve hızlıca ellerimizin üstünde sündürelim. Hemen çarşafın üstüne koyalım ve devam sündürerek büyütelim. Yırtılırsa sorun değil. Üzerine istediğiniz iç harçtan serpelim. Çarşafın iki ucundan tutalım ve hafif kaldırarak ortaya kadar yuvarlanmasını sağlayalım. Diğer iki ucundanda tutalım ve birleşene kadar yuvarlayalım. Yağlı tepsiye dizelim. Diğerlerinide aynı şekil yapalım. Iç harç yetmezse boşda (sade) yapabilirsiniz. Her tepsiyi 20 dakika mayalandıralîm. 3 tepsi Börek çıkacaktır. Yumurta ve sıvıyağ karıştıralım. Böreklerin üzerine sürelim. Susam serpelim. 180ºC fırına koyalım ve alt üst kızarana kadar pişirelim.Fırından çıkınca üzerine nemli havlu örtelim. Börekler cok gelirse dilimleyip derin dondurucuya koyabilirsiniz...
No Comment to " ÇARŞAF BÖREĞİ "