Scroll To Top
Son Yazılar

ETLI NOHUT


ETLI NOHUT









●Malzemeler

• 2-3 su bardağı Nohut
• 1 litre sıcak Su
• 1 litre soğuk Su
• 1 çay kaşığı Kabartma tozu
• 1 adet büyük Soğan
• 200 gr Et (küçük doğranmış)
• 1 yemek kaşığı Salça
• 1 adet küçük Havuç
• Sıvıyağ
• Pulbiber
• Karabiber
• Tuz



●Yapılışı

Akşamdan nohutları tencereye koyalım, sıcak su ve kabartma tozu ilave edelim. Tenerenin kapağını kapatalım. Sabaha kadar nohutlar şişecek ve pişmesi kolaylaşacaktır.  (Nohutların size cok geleceğini düsünüyorsaniz süzüp, poşetleyip derin dondurucuya atabilirsiniz). Nohutların suyunu süzelim. Tencereye sıvıyağ, et,  ince doğranmış soğan ve havuç koyalım, kavuralım. Sonra Salça ve baharatları ilave edelim, karıştıralım. En son nohut,soğuk su ve tuz ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatalım ve orta ateste pismeye birakalım. Ortalama 2-3 saatte pişecektir. Pişme süresi nohutun kalitesine ve hangi tencereyi kullandiğınıza bağlı. Düdüklü tencerede daha kısa sürede pişecektir. Arada suyunu çekerse terardan sıcak su ilave edebilirsiniz...










Share This:

No Comment to " ETLI NOHUT "