Scroll To Top
Son Yazılar

KIRPI KURABIYE



KIRPI KURABIYE








●Hamur

• 125 gr oda sıcaklığında Tereyağ
• 1 Yumurta
• Yarım bardak Pudra Şekeri
• Yarım bardak Sıvıyağ
• 1 paket Vanilya Şekeri
• 1 paket Kabarma Tozu
• 2, 5 - 3 su bardağı Un



●Süslemek icin

• Krokant (Şekerli Fındık)
• Kuvertür Çikolata


●Yapılışı

Bir kabın içine tereyağ, yumurta, sıvıyağ, pudra şekeri, vanilya şekeri, kabartma  tozu koyalım ve un ekleyerek hamur yoğuralım. 15 dakika buzdolabında dinlendirelim. Cevizden kücük parçalar koparalım ve kirpi şekli verelim. Arkası yuvarlak, önü uzun sivri olacak. Ortalama 30 kurabiye çıkacaktır. Kağıtlı tepsiye yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 200 ºC fırında 10 dakika pişirelim. Soğumaya bırakalım. Çikolatayı benmali usulü eritelim. Kurabiyenin yuvarlak olan yerine tatlı kaşığının arkasıyla çikolata sürelim. Krokant serpelim. Tekrar tepsiye yerlestirelim. Kirpinin gözleri ve burnu icin bıçağı çikolataya daldıralım ve kurabiyenin üzerine damlatalım. Serin yerde bekletelim ki cikolata sertleşsin.


Not:

•Benmali usulü: Küçük tencereye su koyalım ve icine cezve yerlestirelim. Cezvenin icine çikolatayı koyalım. Su kaynadikca buharıyla eriyecektir. DIKKAT cezvenin icine su girmesin.

•Krokant bulamazssanız iri çekilmiş badem veya fındıkda kullanabilirsiniz.


























Share This:

No Comment to " KIRPI KURABIYE "