Scroll To Top
Son Yazılar

ARI SOKMASI PASTASI (BIENENSTICH) ~Resimli


ARI SOKMASI PASTASI (BIENENSTICH) ~ Resimli







●Malzemeler

• 4 adet Yumurta
• 1 su bardağı Şeker
• 1 paket Vanilya Şekeri
• 1 paket Kabartma Tozu
• 2 su bardağı Un
• 100 gr file Badem (gehobelte Mandeln)
• 1 çay bardağı Bal

●Krema

• 3 paket sıvı Krema (Schlagsahne)
• 2 paket Krema sertlestirici (Sahnefest)
• 1 paket Vanilyalı Crème Olè ( Vanille Paradiescreme)


●Yapılışı

Bir kabın icine krema, krema sertleştirici, crème olè koyalım ve sert bir kıvam alıncaya kadar çırpalım. Sonra Buzdolabına koyalım. Baska bir kabın icine yumurta kıralım ve mikserle çırpalım. Sırasıyla şeker, vanilya şekeri, kabartma tozu ve un koyarak devam çırpalım. Yuvarlak kelepceli kek kalıbını margarinle yağlayalım ve un serpelim. Hamuru kalıbın icine dòkelim ve üzerine bademleri serpelim. Önceden ısıtılmış 180ºC fırında 30-35 dakika pişirelim. Balı ısıtalım ve kekin üzerine gezdirelim. Tekrar Fırına koyalım. Üstü kızarınca fırından cıkaralım ve soğumaya bırakalım. Keki kalıbtan çıkaralım ve ortadan ikiye keselim. Kekin alt tabanını tekrar kalıbın icine yerlestirelim. Kremayı yayalım. Kekin üst tabanını kremanın üstüne yerlestirelim ve 1-2 saat budolabında dinlendirelim...


Not: Krema sertlestirici yerine 1-2 yemek kaşığï Toz Ktemşanti kullanabilirsiniz

























Share This:

No Comment to " ARI SOKMASI PASTASI (BIENENSTICH) ~Resimli "