KİRAZLI PUDİNGLİ PASTA ~ RESİMLİ
KİRAZLI PUDİNGLİ PASTA~Resimli
¤ Malzemeler
~ 250 gr Margarin
~ 4 yemek kaşığı Süt
~ 4 adet Yumurta
~ 2 paket Vanilya Şekeri
~ Yarım paket Kabartma Tozu
~ 2 su bardağı Un
¤ Üzerine
~ 1 şişe Kiraz veya Vişne kompostosu taneleri
(Schattenmorellen)
¤ Pudding
~ 3 su bardağı Süt
~ 1 çay bardağı Şeker
~ 2 paket Pudding Tozu
~ 2 kutu Ekşi Krema ( Schmand )
~ 2 adet Yumurta sarısı
¤ Jöle
~ 1 şişe Kiraz kompostonun suyu
~ 2 çay bardağı Su
~ 1 çay bardağı Şeker
~ 2 yemek kaşığı Nışasta ( Speisestärke )
¤Yapılışı
Ilk önce kirazların suyunu süzelim. Tencerenin icine süt, şeker, pudding tozu koyalım ve devamlı karıstırarak kaynamasını sağlayalım. Ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım. Icine ekşi krema, yumurta sarısı ilave edelim ve karıstiralim. Bu arada bir kabın içine yumurta kıralım ve mikserle çırpalım sonra icine sırasıyla şeker, margarin, süt, vanilya şekeri, kabartma tozu, un koyarak devam çırpalım. Yağlı bir hamur elde etmis olacaksınız. Uzun kare borcamı (ortalama 27×40cm) margarinle yağlayalim ve un serpelim. Keki icine dökelim ve önceden ısıtılmış 175 ºC 20 dakika pisirelim. Fırından çıkaralım ve hemen üzerine pişirdiğimiz puddingi yayalım. Kiraz tanelerini puddingin üzerine koyalım. Tekrar 20 dakika fırına verelim. Bu arada Jölesi icin süzdüğümüz kirazların suyunu tencereye koyalım ve icine su, şeker, nışasta ilave edelim. Karıştırarak kaynamaya bırakalım ve koyu bir kıvama gelince ocaktan alalım. Pastayi fırından çıkaralım ve üzerine jöleyi yayalım. Soğumaya bırakalım ve sonra buzdolabında 1 gün dinlendirelim... Dilimleyip servis yapalım...
Not: Kiraz kompostosu yerine Mandalina veya Vişne kompostosu kullanabilirsiniz.
No Comment to " KİRAZLI PUDİNGLİ PASTA ~ RESİMLİ "