Scroll To Top
Son Yazılar

YUNAN TATLISI ~ RESİMLİ


YUNAN TATLISI ~ Resimli




¤ Malzemeler

~ 1 paket Baklavalık Yufka
~ Çekilmiş Ceviz
~ Sıvıyağ


¤ Sos

~ 4 adet Yumurta
~ 1 su bardağı Sıvıyağ
~ 1 su bardağı Şeker
~ 1 paket Vanilya Şekeri
~ 1 paket Kabartma Tozu
~ 1 avuç hindistan Cevizi
~ 2 yemek kaşığı Irmik (Grieß)


¤ Şerbet

~ 3,5 su bardağı Şeker
~ 3,5 subardağı Su
~ Minik bir parça Limon



¤ Yapılışı

Tencereye şeker, su ve limon koyalım. Kaynamaya bırakalım. Kaynadiktan 10 dakika sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Bir baklava yaprağını tezgaha serelim ve üzerine hafif sıvıyağ sürelim. (Isterseniz sıvıyağ sürmeyede bilirsiniz). Sonra Ceviz serpelim. Elimizle aşağdan başlayarak yukarı doğru büzerek gidelim. Fırın tepsisini sıvıyağ ile yağlayalım ve büzdüğümüz yufkaları yerlestirelim. Diğer yufkaların hepsini aynı şekil yapıp tepsiye sıkı sıkı dizelim. Sos icin bir kabın icine yumurta, şeker, sıvıyağ, vanilya şekeri, kabartma tozu, irmik, hindistan cevizi koyalım ve kaşıkla karıştıralım. Sosun hepsini yufkaların üzerine sürelim. Önceden ısıtılmış 200ºC kızarana kadar pişirelim (30 dakika).
Fırından cikaralım ve 10-15 dakika sonra üzerine şerbeti dökelim. Tatlıyı soğumaya bırakalım ve servis yapalım...

Not: Bu tatlıyı hindistan cevizi veya fındıklada yapabilirsiniz. Yanlız hindistan ceviziyle yapacaksanız her yufkaya muhakkak hafif sıvıyağ sürmelisiniz.



















Share This:

1 yorum to ''YUNAN TATLISI ~ RESİMLİ "

ADD COMMENT
  1. Güzel görünüyor ellerinize sağlık inşa Allah bende ilerki günlerde denemek istiyorum

    YanıtlaSil