Scroll To Top
Son Yazılar

TÜRK BAYRAĞI PASTASI ~ RESİMLİ


TÜRK BAYRAĞI PASTASI ~ RESİMLİ 





¤ MALZEMELER

~ 4 adet Yumurta
~ 1 su bardağı Şeker
~ 1 su bardağı Sıvıyağ
~ Yarım su bardağı Süt
~ 1 paket Vanilya Şekeri
~ 1 paket Kabartma Tozu
~ 2 su bardağı Un
~ Konserve Vişne taneleri (Schattenmorellen)


¤ Krema
~ 3 kutu Sıvı Krema ( Schlagsahne )
~ 3 adet Krema sertlestirici ( Sahnefest )
~ 1 paket Vanilya Şekeri
~ 250 gr Süzme Peynir ( Quark ) veya
200 gr Ekşi Krema (Schmand)


¤ Jöle
~ Konserve Vişne Suyu
~ Yarım çay bardağı Su
~ 3 yemek kaşığı  Şeker
~ 2yemek kaşığı Nışasta
~ Arzuya göre 1 fiske kırmızı Gıda boyası


¤Süsleme
~ Hindistan Cevizi
~ Şekil vermek icin AY YILDIZ şablon



¤ Yapılışı
Bir kabın içinde yumurta ve şeker çırpalım. Sonra sırasıyla sıvıyağ, süt, vanilya şekeri, kabartma tozu, Un ilave ederek devam çırpalım.  En son icine vişne taneleri ekleyelim ve kaşıkla karıştıralım. Uzun kare borcami margarinle yağlayalım ve unlayalım. Keki dökelim ve düzleyelim. Önceden ısıtılmış 180ºC fırında ortalama 30 dakika pişirelim. Soğumaya bırakalım.  Krema icin bir kabın icine krema, krema sertlestirici, süzme peynir, vanilya şekeri koyalım ve mikserle çırpalım. 1 saat buzdolabinda dinlendirelim. Kekin üzerine kremayı dökelim ve düzleyelim. Tekrar 1 saat buzdolabinda dinlendirelim. Tencereye vişne suyu, su, şeker, gida boyasi, nışasta koyalım ve karıstıralım. Kaynayınca ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım. Ay yıldız şablonu pastanin ortasina yerlestirelim. Kremanin üzerine jöleyi kaşık yardımıyla yayalım. Yarım saat buzdolabinda dinlendirelim.  Sonra ay yildizi dikkatli şekilde çıkaralım. Ay yildiz olan yere hindistan cevizi dökelim. Servis yapalım. ..

Not: Krema yerine kremşanti kullanabilirsiniz. Isterseniz süzme peynir veya ekşi krema kullanmayabilirsiniz.
Krema sertlestirici yerine 1-2 yemek kaşığï Toz Kremşanti kullanabilirsiniz





                   









¤ Kağıttan Ay yildiz şablon







Share This:

No Comment to " TÜRK BAYRAĞI PASTASI ~ RESİMLİ "