KREMALI BADEMLİ KEK TARİFİ (Mandelkuchen) ~ RESİMLİ
KREMALI BADEMLI KEK (Mandelkuchen)~RESİMLİ
¤ MALZEMELER
~ 3 adet Yumurta
~ 1 su bardağı Şeker
~ 1 kutu Sıvı Krema (Schlagsahne)
~ 1 paket Vanilya Şekeri
~ 1 paket Kabartma Tozu
~ 2 su bardağı Un
¤ Üzeri için
~ 200 gr Tereyağ
~ 1 su bardağı Şeker
~ 3 paket (300gr) File Badem (gehobelte Mandeln)
~ 1 kutu Sıvı Krema (Schlagsahne)
¤Yapılışı
Bir kabın içine yumurta kıralım ve mikserle çırpalım sonra icine sırasıyla şeker, krema, vanilya şekeri, kabartma tozu ve un koyarak çırpmaya devam edelim. Koyu ama akıcı bir kıvam elde etmemiz gerekiyor. Cok koyu olduysa 2-3 yemek kaşığı Süt ilave edebilirsiniz. Fırın tepsisinin üzerine fırın kağıdı yerlestirelim ve kek hamurunu yayalım. Üzerini düzleyelim. Önceden ısıtılmış 180ºC fırına verelim. 8-9 dakika pişmeye bırakalım.
Bu arada tavaya tereyağ, şeker, bademleri koyalım ve 4-5 dakika kavuralım. (Benim ocağın ayarı 9'a kadar, ben 7'de kavurdum). Çok renk alması gerekmiyor.
Keki (8-9 dakika sonra) fırından çıkaralım ve üzerine bademleri yayalım tekrar fırına verelim. 4-5 dakika sonra tekrar fırından çıkaralım ve üzerine krema gezdirelim. Üzerinin güzel renk alması icin 5 dakika tekrar fırına verelim. Fırından çıkaralım ve soğumaya bırakalım. Dilimleyip servis yapalım.
No Comment to " KREMALI BADEMLİ KEK TARİFİ (Mandelkuchen) ~ RESİMLİ "