Scroll To Top
Son Yazılar

TAVUK ÇORBASI TARİFİ ~ RESİMLİ


TAVUK ÇORBASI~ RESİMLİ 





¤ MALZEMELER

~ 3 adet Tavuk Baget
~ 3 yemek kaşığı Arpa Şehriye
~ 3 yemek kaşığı Kuskus
~ 2 yemek kaşığı Bulgur
~ 1 yemek kaşığı Pirinç
~ 7 su bardağı Su
~ Yarım Soģan
~ 1 yemek kaşığı Salça
~ Pulbiber
~ Karabiber
~ Sıvıyağ
~ Tuz



¤ Yapılışı

Tencereye tavuk bagetleri koyalım ve tavukları gececek kadar su ekleyelim. 20 dakika haşlayalım. Tavukları icinden alalım ve minik mink parcalara ayiralım. Tavukları tekrar tenceredeki tavuk suyunun icine geri koyalım ve şehriye, kuskus, bulgur, pirinc ve su ilave edelim. 20 dakika pismeye bırakalım. Koyu olduysa tekrar su ilave edebilirsiniz. Tavanin icine ince doğranmıs soğan, sıvıyağ kavuralım ve salça, karabiber, pulbiber ilave edelim. Sosu çorbanin icine dökelim ve karıştıralım. Tuz ekleyelim ve 5 dakika daha pişmeye bırakalım.. Servis yapalım...

Not :  Ben Tavuk Baget kullandim ama siz But veya Tavuk Göğsüde kullanabilirsiniz...



                      








Share This:

No Comment to " TAVUK ÇORBASI TARİFİ ~ RESİMLİ "