Scroll To Top
Son Yazılar

LİMON AROMALI KURABİYE TARİFİ ~ RESİMLİ


LİMON AROMALI KURABİYE TARİFİ ~ RESİMLİ 




■ MALZEMELER

• 150 gr Margarin (oda sıcaklığında)
• 2 çay bardağı Pudra Şekeri
• 1 su bardağı Nışaata (Speisestärke)
• 1 adet Yumurta
• 1 paket Vanilya Şekeri
• 10 damla Limon Aroması
• 2 su bardağından biraz fazla Un
• Krokan (Krokant)


■Yapılışı

Bir kabın içine margarin, pudra şekeri, nışasta, yumurta, vanilya sekeri, limon aroması koyalım. Elle karıştıralım ve un ekleyerek hamur elde edelim. 10 dakika buzdolabinda dinlendirelim. Tezgaha hafif un serpelim ve hamuru merdane yardimiyla acalim. Cok ince olmamasina dikkat edelim. Istediginiz şekil keselim ve tepsiye yerlestirelim. Üzerine krokan serpelim ve önceden ısıtılmış 180ºC fırında 10 dakika pisirelim. Fırından çıkaralım ve soğumaya bırakalım...

Not :  Arzu ederseniz üzerini Şeker hamuruyla kaplayabilirsiniz..











Share This:

No Comment to " LİMON AROMALI KURABİYE TARİFİ ~ RESİMLİ "