Scroll To Top
Son Yazılar

MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİ ~ RESİMLİ


MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİ ~ RESİMLİ 





■ MALZEMELER

• 1 su bardağı Mercimek
• 1 su bardağı Kısırlık ince Bulgur
• 4 su bardağı Su
• 1-3 tane Taze Soğan
• Maydonoz
• 1 adet kuru Soğan
• 1 yemek kaşığı Biber Salçası
• Sıvıyağ
• Pulbiber
• Sumak
• Marul
• Limon

■ Yapılışı

Tencerenin icine mercimek ve su koyalim. 15-20 dakika kaynatalım. Daha fazla su gerekirse ilave edebilirsiniz. Hafif sulu kalacak ve mercimekler püre haline gelecektir. Icine yıkanmamış bulguru ilave edelim ve karistiralim. Tencerenin kapagini kapatalim ve 15 dakika dinlenmeye bırakalim. Kücük tavada bol sıvıyağ, ince doğranmış soğan kavuralim. Salça, pulbiber ilave edelim ve karistiralim. Sosu mercimeğin icine ilave
edelim ve karıştıralım.Tuz ve sumak ilave edelim. Elimiz yanmayacak kadar ılıdıktan sonra icine taze soğan ve maydonoz ekleyelim ve elle harmanlayalım. Elimizle şekil vererek servis tabağîna yerlestirelim. Marul ve limonla servis yapalım..













Share This:

No Comment to " MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİ ~ RESİMLİ "