Scroll To Top
Son Yazılar

BONİBONLU DOGUMGÜNÜ KEKİ TARİFİ ~ RESİMLİ


BONİBONLU DOĞUMGÜNÜ KEKİ TARİFİ ~ RESİMLİ 




■ MALZEMELER


• 3 adet Yumurta
• 1,5 su bardağı Seker
• 1 su bardağı Sıvıyağ
• 1 su bardağı Yoğurt
• 1 paket Vanilya Şekeri
• 1 paket Kabartma Tozu
• 2-3 yemek kaşığı Kakao ( Pasta icin )
• 2 su bardağı Un


■ Süslemek icin

• 100 gr Kuvertür Çikolata  (Kurverture)
• 40 adet (11 paket) Kare Dido Çikolata
 (4 packet Duplo)
• 2 kutu(300gr) Bonibon (Smarties)


• Kalıbı yağlamak icin margarin ve un



■Yapılışı


Bir kabın içine yumurta kiralim ve mikserle çırpalım. Sonra sırasıyla sıvıyağ, yoğurt, vanilya sekeri, kabartma tozu, kakao ve en son un ilave ederek akici bir kıvam elde edelim. Kelepçeli Kek kalıbını margarinle yağlayalım ve unlayalım. Hamuru icine dökelim ve önceden ısıtılmış 180ºC fırında 30-35 dakika pişirelim. Soğumaya bırakalım. Kalıptan cikaralim. Kurvertür çikolatayı Benmari usulü eritelim ve kekin her yerine ince olarak sürelim. Bonibonlari üzerine dökelim. Çikolata donmadan kenarlara Dido (Duplo) yapıştıralım. 2-3 saat serin yerde bekletelim. Dilimleyip servis yapalim. . .


Benmari usulü : Küçük bir tencerenin icine biraz su koyalim ve cezveyi icine yerlestirelim. Cikolatayi cezvenin veya kabın icine koyalım ve ocaga alalim. Kaynarken cikolata eriyecektir. Cikolatanin icine su kacmamasına dikkat edelim. 


















Share This:

No Comment to " BONİBONLU DOGUMGÜNÜ KEKİ TARİFİ ~ RESİMLİ "