Scroll To Top
Son Yazılar

ÇİKOLATALI BATON KEK TARİFİ ~ RESİMLİ


ÇİKOLATALI BATON KEK TARİFİ ~ RESİMLİ 






■ MALZEMELER


• 4 adet Yumurta
• 1 paket Vanilya Şekeri
• Yarım paket Kabartma Tozu
• 3,5 çay bardağı Un
• Damla Çikolata (Schoko-Tröpfchen)

• Kalıb icin margarin ve un



■Kakao karışımı

• 200 gr Tereyağ
• 3,5 çay bardağı Şeker
• 1 çay bardağı Su
• 3 yemek kaşığı Kakao (Pasta icin)




■Üzeri icin

• 100 gr Kürvertür Cikolata (Kuverture)
• Damla Çikolata




■Yapılışı

Tencereye tereyağ, şeker, su, kakao koyalım ve kısık atese alalim. Kesinlikle kaynatmayalım, tereyağ ve şeker eriyene kadar pisirelim. Soğumaya bırakalım.
Bir kabın içine yumurta kiralim ve mikserle çırpalım. Sırasıyla vanilya şekeri, kabartma tozu ve un koyarak sert bir hamur çırpalım. En son icerisine kakao karışımını ilave edelim. Arzuya göre damla çikolata ekleyebilirsiniz. Kalıbı margarinle yağlayalım ve unlayalım. Hamuru icine dökelim. Önceden ısıtılmış 170 ° C fırında yaklaşık 1 saat pişirelim. Kürdan ile pisip pismedigini kontrol edelim..Soğumaya bırakalım ve kalıptan çıkaralım. Kurvertür çikolatayı Benmari usulü eritelim ve kekin her yerine ince olarak sürelim. Üzerine damla çikolata serpelim. Dilimleyip servis yapalim. . .

Not : Benmari usulü : Küçük bir tencerenin icine biraz su koyalim ve kabı icine yerlestirelim. Cikolatayi kabın icine koyalım ve ocaga alalim. Kaynarken cikolata eriyecektir. Cikolatanin icine su kacmamasına dikkat edelim...





















Share This:

No Comment to " ÇİKOLATALI BATON KEK TARİFİ ~ RESİMLİ "