Scroll To Top
Son Yazılar

HAVUÇLU LAHANA TURŞUSU TARİFİ ~ RESİMLİ


HAVUÇLU LAHANA TURŞUSU TARİFİ ~ RESİMLİ 

  ( Tarif ve yardimi icin Annem Vasfiye C. tesekkür ederim)


■Malzemeler

• 1 adet Lahana
• 1 kilo Havuc
• 6 bas sarimsak
• 7 kasik kaya tuzu
• 7 kasik limon tuz
• 7 kasik normal tuz
• 1 sise Elma Sirkesi
• 15-20 tane kuru Nohut
• Bol Su



■ Yapılışı

Öncelikle en son icine ilave edeceğimiz suyu kaynatalim ve soğumaya bırakalım.
Bu arada lahanayi avcumuzun yarisi kadar parcalara keselim. Havuclari istedigimiz büyüklükde keselim. Sarimsklari rondodan gecirelim. Bidonun icine lahana, havuc, 1 kaşık dolusu sarimsak, 1 yemek kaşığı kaya tuzu, 1 yemek kaşığı Limon tuzu, 1 yemek kaşığı normal tuz, 4-5 adet nohut sirasiyla yerlestirelim. Bidon dolana kadar ayni islemi tekrarlayalim. En üzerine 2 yemek kaşığı Kaya tuzu, 2 yemek kaşığı limon tuzu, 2 yemek kaşığı normal tuz, 2 yemek kaşığı sarimsak, 4-5 tane nohut ve yarim şise sirkeyi koyalim. Soğuyan suyu agzina kadar dolduralim. Kapağini kapatalim. 1 ay sonra servis yapalim..

Not: 2-3 gün arayla suyun rengini, tuzunu ve suyun sünüp sünmedigini kontrol edelim. Hafif suyunda sünme gibi bir sorun varsa, muhtemelen tuzu yada sarimsagi az gelmistir. Tekrar ilave edebilirsiniz..















Share This:

No Comment to " HAVUÇLU LAHANA TURŞUSU TARİFİ ~ RESİMLİ "