PÜRELİ MANTAR DOLMASI TARİFİ ~ RESİMLİ
PÜRELİ MANTAR DOLMASI TARİFİ ~ RESİMLİ
■ MALZEMELER
• 12-14 adet iri Kültür Mantarı
• 4-5 adet Patates
• 200 gr Kavrulmuş Kıyma
• Yarım adet Soğan
• 1-2 adet Sivribiber
• Bir parca kirmizi dolmalık Biber
• 1 tatlı kaşığı Tereyağ
• 5-7 yemek kaşığı Süt
• Kaşar Peyniri
• Zeytinyağ
• Karabiber
• Tatlı Tozbiber
• Arzuya göre Pulbiber
• Arzuya göre kuru Maydonoz
• Tuz
• Su
■ Yapılışı
Tavaya dogranmis soğan- biberleri, zeytinyağ koyalim ve kavuralim. Karabiber, tozbiber, kiyma ve tuz ilave edelim. Biraz karistiralim ve ocaktan alalim.
Patatesleri soyalim küp küp doğrayalim. Tencereye patates, bol su koyalim ve haslayalim. Suyunu süzelim ve patatesleri ezelim. Icine tereyag, süt, tuz, maydonoz, pulbiber ekleyelim ve karistiralim. Sıkma aletinin icine dolduralim. Mantarlari yikayalim ve iclerine kiyma koyalim. Üzerine patates püresini sıkalım. Onun üzerine kaşar rendeleyelim. Maydonoz serpelim ve hafif zeytinyağ gezdirelim. 200°C firinda (ortalam yarim saat) kızarana kadar pisirelim. Sicak servis yapalim.
Not : Isterseniz kavrulmus kiyma yerine çiğ kıymaylada yapabilirsiniz...
No Comment to " PÜRELİ MANTAR DOLMASI TARİFİ ~ RESİMLİ "