Scroll To Top
Son Yazılar

PATATESLİ PARAMPARÇA BÖREK TARİFİ ~ RESİMLİ


PATATESLİ PARAMPARÇA BÖREK TARİFİ ~ RESİMLİ 







■ MALZEMELER

• 1 paket hazir Yufka (3'lü)
• 5-7 adet Patates
• Yarim adet Soğan
• 10-15 yemek kaşığı Süt
• Arzuya göre Maydonoz
• Sıvıyağ
• Pulbiber
• Tuz
• Bol Su



■ Sosu icin
• 2 yemek kaşığı Yoğurt
• 2 yemek kaşığı Sıvıyağ
• 2 adet Yumurta



■Üzeri icin
• Susam

■Yapılışı

Öncelikle patatesleri ve bol suyu tencereye alalim ve yumusayana kadar haslayalim. Sonra soyalim ve minik minik keselim veya catalla ezelim. Tavaya sıvıyağ, soğan, dolmalık biber koyalim ve kavuralim. Sonra icine patates, pulbiber, tuz ekleyelim ve karistiralim. 1 dakika sonra ocaktan alalim.Arzuya göre kiyilmis maydonoz ilave edelim. Yufkalari elimizle kücük parcalara bölelim. Borcami yaglayalim ve yufkanin yarisini yerlestirelim. Üzerine 5-6 yemek kasigi süt gezdirelim. Patatesleri üzerine yayalim ve geri kalan yufklarida üzerine yerlestirelim. Tekrar 5-6 yemek kaşığı süt gezdirelim. Kasede yoğurt, sıvıyağ, yumurta koyalim ve çatalla çırpalim. Yufkalarin üstüne dökelim. En üzerine susam serpelim. Önceden ısıtılmış 200 ° C fırında alt ve üstü kizarna kadar pisirelim. Fırından çıkaralım ve dilimleyip servis yapalim....

Not: Patates yerine Peynir kullanabilirsiniz







                     








Share This:

No Comment to " PATATESLİ PARAMPARÇA BÖREK TARİFİ ~ RESİMLİ "