Scroll To Top
Son Yazılar

SÜTLÜ İRMİK TATLISI TARİFİ ~ RESİMLİ


SÜTLÜ İRMİK TATLISI TARİFİ ~RESİMLİ 





■ MALZEMELER

• 1 litre Süt
• 10 yemek kaşığı Şeker
• 8 yemek kaşığı İrmik (Grieß)
• 1 Yemek kaşığı Nışasta (Speisestärke)
• 1 paket Kakaolu Petibör Bisküvi
• 1 yemek kaşığı Tereyağ
• Süslemek icin Hindistan Cevizi


■ Yapılışı
Tencereye süt, şeker, tereyağ, nışasta, irmik koyalim ve kaynayana kadar karıstıralım. Dibi tutmamasina dikkat edelim. Uzun dikdörtgen kalıbî ıslayalım ve yarısını kaliba dökelim. Bisküvileri istediginiz kadar ve istediginiz şekilde dizelim. Geri kalan irmik tatlisinida kaliba dökelim. Soğumaya bırakalım ve buzdolabinda 1 gün bekletelim. Servis tabagina ters çevirelim ve hindistan cevizi ile süsleyelim...











Share This:

No Comment to " SÜTLÜ İRMİK TATLISI TARİFİ ~ RESİMLİ "