Scroll To Top
Son Yazılar

ETİMEK TATLISI TARİFİ~RESİMLİ


ETİMEK TATLISI TARİFİ~ RESİMLİ






●Malzemeler

• 12 adet tuzsuz Etimek (Zwieback)



●Serbet

• 1,5 su bardağı Şeker
• 2 su bardağı Su



●Muhallebi

• 1 litre Süt
• 7 yemek kaşığı Un
• 5 yemek kaşığı Şeker
• 2 yemek kaşığı Nişasta (Speisestärke)
• 1 paket Vanilya Şekeri
• 1 tatlı kaşığı Tereyağ



●Krema

• 1 poşet Kremşanti
• 1 su bardağı Süt



●Üzeri icin

• Hindiatan Cevizi veya çekilmiş Ceviz



●Yapılışı

Kare borcama etimekleri yerlestirelim.
Serbet icin tencereye şeker, su koyalim ve kaynadiktan 5 dakika sonra ocaktan alalim. Sıcak şerbeti etimeklerin üzerine dökelim. Muhallebi icin tencereye süt, un, nisasta, şeker koyalim ve sürekli karistirarak pisirelim. Koyulasip baloncuklar cikarinca ocaktan alalim. Vanilya şekeri ve tereyağ ekeyelim, karistiralim. 4-5 dakika ara ara karistirarak bekletelim. Muhallebiyi etimeklerin üzerine dökelim ve düzleyelim. Soğumaya birakalim. Krema icin kremsanti ve sütü mikserle cirpalim. Muhallebinin üzerine yayalim. Hindistan cevizi serpelim. 2-3 saat buzdolabinda bekletelim. Dilimleyip servis yapalim.

Not: Şerbet ve krema sekerli oldugu icin muhallebiye cok seker kullanmadim. Arzu ederseniz bir iki kaşık daha artirabirsiniz























Share This:

No Comment to " ETİMEK TATLISI TARİFİ~RESİMLİ "