Scroll To Top
Son Yazılar

PASTACI KREMALI MUZLU PASTA TARİFİ ~ RESİMLİ


PASTACI KREMALI MUZLU PASTA TARİFİ~ RESİMLİ






● Malzemeler
• 3'lü Kek Tabanı (Wienerboden)
• 2-3 adet Muz


●Pastaci Kremasi
• 3 adet Yumurta sarısı
• 4 su bardağı Süt
• Yarım su bardağı Şeker
• 1 adet Vanilya Çubuğu (Vanillestange)
• 3 yemek kaşığı Nişasta
• 1 yemek kasigi Un


●Kremşanti
• 2 paket Kremşanti
• 1,5 su bardağı Süt


● Ganaj icin
• 1,5 paket (300gr) sıvı Krema (Schlagsahne)
• 2 paket (400 gr) Kurvertür Çikolata (Kuverture)


●Yapilisi

Pastaci kremasi icin vanilya çubuğunu uzunlamaca ikiye keselim ve bicak yardimiyla icindeki siyah vanilyayi sıyıralım. Tencerenin icine yumurta sarisi, süt, şeker, vanilya, nişasta, un koyalim ve karistiralim. Ocaga alalim ve karistirarak pisirelim. Baloncuklar cikarinca ocaktan alalim ve ara ara karistirarak sogutalim.
Kremsanti icin bir kabin icine süt ve kremsanti koyalim. Mikserle cirpalim ve buzdolabina koyalim.
1'ci kek tabaninin üzerine pastane kremasinin yarisini yayalim ve üzerine muz dilimleri dizelim. 2'ci tabani üzerine yerlestirelim ve ayni işlemi tekrar yapalim. 3'cü tabanida üzerine yerlestirelim. Üstüne ve kenarlarina kremşanti sürelim. 1-2 saat buzdolabinda dinlendirelim.
Ganaj için cikolatayi küçük parcalara keselim ve bir kasenin icine koyalim. Kremayi bir bardağa koyalim ve mikrodalgada ısıtalım. Serçe parmagimizi yakmayacak sıcaklıkta olmali. Kremayi cikolatanin icine dökelim ve eriyene kadar karistiralim. Soğumaya birakalim.
Pastanin her tarafini kaplayacak sekilde ganaji yayalim. Arzu ettiginiz gibi süsleyelim ve buzdolabinda 1 gün bekletelim.

Not: Cok bekletildigi zaman veya ertesi gün kullanmak istediginizde Ganaj donacaktir. Tekrar acmak icin ganaj kasesini sicak su dolusu kabin icine oturtalim ve karistiralim. Icine su kacmamasina dikkat edelim..











 






























Share This:

No Comment to " PASTACI KREMALI MUZLU PASTA TARİFİ ~ RESİMLİ "