Scroll To Top
Son Yazılar

PEYNİRLİ KRUVASAN TARİFİ (CROISSANT )~ RESİMLİ 


PEYNİRLİ KRUVASAN TARİFİ (CROISSANT )~ RESİMLİ 


(Tarif icin Özlerm M. ve Ermahan T.              
tesekkür ederim.


MALZEMELER

•  1 kilo Un
•  3 adet Yumurta Akı
•  1 su bardağı Sıvıyağ
•  2 adet Yaşmaya
•  1 yemek kaşığı Şeker
• Tuz
•  Aldigi kadar ılık  Süt


● Ic harc
• 1  halka Beyaz Peynir


● Uzeri icin
• 3 Yumurta  Sarısı


● Yapılışı
Bir kasenin icine peynir koyalim ve catalla ezelim.
Bir kabin icine un, yumurta aki, siviyag, maya, seker, tuz koyalim ve süt ilave ederek yumusak bir hamur yoğuralim. Hemen 5 eşit parcaya keselim. Bezeleri yuvarlayalim. Tezgahi hafif unlayalim , bir tane beze koyalim ve merdaneyle ortalama servis tabagi büyüklüğünde  acalim. 8 esit parcaga keselim. Genis olan kısma peynir koyalim ve saralim. Yarim ay sekli vererek tepsiye yerlestirelim. Diger bezeleride ayni sekil yapalim. Tepsileri posete gecirelim ve 1,5 saat bekletelim. Yaklasik 3 tepsi (40 tane) cikacaktir. Üzerine yumurta sarisi sürelim. Önceden ısıtılmış 200 ° C fırında kızarana kadar pisirelim. Servis yapalım















Share This:

No Comment to " PEYNİRLİ KRUVASAN TARİFİ (CROISSANT )~ RESİMLİ  "